De geschiedenis van Engels ale bier

English ale is een bier dat wordt gebrouwen in Engeland, met een traditioneel smaakprofiel dat het enige echt authentieke bier uit Engeland is. Bier dat in Engeland wordt gebrouwen, wordt over het algemeen beschouwd als “Engels” bier, hoewel er veel verschillende stijlen zijn. Engels ale, een zeer vloeibaar, fruitig, amber bier met een moutige smaak, is een typisch voorbeeld van een van de meest voorkomende Engelse bieren.

De geschiedenis van Engels ale bier gaat terug tot 1881, waar het origineel werd gebrouwen door John Hardy & Sons uit Wells, Somerset. De eerste giet van het originele Engels ale-bier, genaamd “Old English”, was een amber-gekleurd bier met een voldoende zoete smaak. Er is weinig bekend over de originele giet van het bier, maar records tonen aan dat het bier brouwen met een speciale mout, die enkel door Hardy & Sons werd gemaakt, waardoor poer wereld faam verkregen. Dit bier werd een instant succes in Engeland, zoals het bier staat nu bekend als “Engels Ale” of “Old English,” en is nog steeds een favoriet.

Het Engels ale-biervorm heeft een lange en boeiende geschiedenis, waarvan de oorsprong ver teruggaat. Engels ale is een van de oudste gebrouwen bierstijlen ter wereld, wat bewezen wordt door het feit dat het bier voor het eerst in de negende eeuw brouwen werd. Naarmate het bierpopulaire werd in Engeland, werd het ook gevonden in andere landen in Europa, waaronder Duitsland, Frankrijk, Ierland en Schotland.

Het brouwproces voor Engels ale heeft zich steeds meeontwikkeld met de bierstijl, wat leidt tot de zeer effectieve en delicate smaak die we vandaag de dag kennen. Moderne Engels ale is het resultaat van eeuwenlang brouwproces om een perfecte biersmaak te creëren. De Anglo-saxische wortelmout, het hoofdbestanddeel van English Ale, is wat geeft het zo’n unieke smaak. Het is een specifieke stijl van mout gemaakt door de Amerikaanse mouterijen, wat zorgt voor een zoete, balans smaak met aardachtige tonen. Het heefte mout zoals vloeibare gist en hop gebruikt worden om Engelse Ale te brouwen, hoewel dit niet altijd nodig is.

Engels Ale stijlen

Er zijn vele verschillende stijlen en soorten Engels ale. Al deze verschillende ales hebben een unieke smaak en aroma’s. De meest voorkomende soorten Engels bier zijn Extra Speciaal Bitter, Mild Ale, Wee Heavy en India Pale Ale. Extra Speciaal Bitter of ESB, zoals het populair staat genoemd, is een amberkleurig bier met veel smaak. Mild Ale is een vrij zoet, licht amberkleurig bier. Wee Heavy is een zeer donker, bijna zwart bier met een rijke, zoete smaak. India Pale Ale is een verfrissend hoppig bier met een hoge alcoholpercentage.

Hoewel de meeste bellers bekend zijn met de smaken van Engels ale, zijn er veel moeilijker te vinden Engelse bieren zoals Scottish Ales, Brown Ales, Porter, Barley Wine en oud engels ale. Scottish Ales hebben een diepe donkere koperkleur en een warme, toasty smaak. Brow Ales hebben een krachtige karamel-achtige smaak. Porter heeft een zoete, chocolade smaak en een donkerrode kleur. Barley Wine is een sterk bier gemaakt van gerst, met karamel en honing smaken en een kopertint. Oud engels bier is een unieke, verouderde stijl van bier die veel zoetheid en rijke smaken heeft.

Engels bier wordt gebrouwen met een speciale techniek die zeer eenvoudig is en vrij eenvoudig is te onthouden door beginnende brouwers. Om een Engels bier te brouwen, moet het brouwen of gist gist gebruikt worden dat goed is voor een lange fermentatie. Maar deze stap kan worden overgeslagen als je een wat lichtere smaak wil. Daarnaast moet de brouwer mout gebruiken die specifiek voor English ales is gemaakt, waarvan de bovenste afval is afgevoerd in teruggieten van het bier. Als dat niet mogelijk is, kan je ook gebruik maken van een speciale mout-mix.

Het eindresultaat is een smaakvol bier met een zoete, bijna caramel achtige smaak en een kenmerkend handtekening. Veel billers ervaren het bier als een unieke combinatie van vruchten en karamel, wat Engels ale zo bijzonder, maar wel lekker maakt. Engels bier wordt gekenmerkt door een lage bitterheid, maar heeft een aanzienlijke zoetheid en een heerlijk, toasty afdronk.

Proeven van Engels Ale

Engels ale is een van de beste manieren om thuis te genieten van een echt Engelse biervaring. Het is een van de meest toegankelijke bieren ter wereld, waardoor het een geweldige keuze voor mensen is die het brouwen van bier willen uitproberen. Engels bier wordt gekenmerkt door een licht zoete smaak, veel aroma’s en schoonheid, wat het een van de meest verslavende bieren ter wereld maakt. Vanwege de toegankelijke smaak en lage alcoholpercentage heeft de stijl veel succes gehad buiten Engeland, waardoor het nu een van de meest populaire bieren ter wereld is.

Als je Engels ale wilt proeven, zul je een paar dingen moeten weten. Engels ale bieren zijn meer zoet dan moutig, en vaak herkend aan hun cowboy-achtige smaak. Deze stijl werkt goed met speciale mouts als Hallertauer, Willamette, Fuggle en Challenger, maar kan worden gebrouwen met de meeste mouten. De bieren worden meestal gebrouwen met wat verwarmd belhoest, waardoor de smaak meer komti en de alcoholpercentage wat lager is, waardoor het een lekker bier om van te genieten.

Conclusie

Engels bier is een van de meest populaire en interessante bieren ter wereld. Het is een van de oudste brouwstijlen, die een unieke smaak en aroma heeft. Engels bier wordt gemaakt met hoge kwaliteit mout, en is een verfijnd stijl van bier met een verleidelijke smaak. Niet alleen is het een van de meest toegankelijke stijlen van bier die er zijn, maar het is ook heel gemakkelijk om zelf thuis te brouwen.

Voor ervaren brouwers is Engels ale een geweldige plek om hun vaardigheden te verbeteren en te experimenteren met verschillende stijlen en aroma’s. Meer ervaren brouwers kunnen er ook voor kiezen om hun eigen Engels bier te maken en zo een unieke smaak ervaring te creëren. Wat de smaakstijl ook is, Engels bier is een bier dat je echt een keer moet proberen!

Plaats een reactie