De geschiedenis van Engels bier

Engels bier heeft een lange en verfijnde geschiedenis, die zich heeft ontwikkeld sinds de tijd van de Romeinse Rijk. Het is een bier dat gezien kan worden als een van de meest authentieke soorten bier die nog steeds in het Verenigd Koninkrijk te vinden is en dat de basis vormt voor vele modernere biersoorten. Hieronder gaan we daarom in op de geschiedenis van Engels bier, waarom het interessant is en hoe je het kunt maken.

De oorsprong van Engels bier

Engels bier is afgeleid van al vroege brouwerijen in Groot-Brittannië, waar de overblijfselen hiervan nog steeds te zien zijn in oude gebouwen, zoals kastelen en abdijen. Het rijke geschiedenis van de brouwerijen komt vanuit de Romeinse periode, wanneer de Romeinen hun bier brachten in Groot-Brittannië. In die tijd ontstonden er lokale brouwerijen om het bier voor de lokale bevolking te maken, maar de smaak heeft door de eeuwen heen alleen maar verbeterd.

Hoe smaakt Engels bier?

Engels bier wordt meestal gemaakt met malt, hop, water en gist en heeft vaak een lichte smaak met een vleugje bitterheid. Het kan variëren in kleur, van lichtgeel tot donkerbruin, afhankelijk van het soort ingrediënten dat wordt gebruikt. Het is een goed glas bier dat perfect is om te genieten van een warme, zomerse dag of een koude winteravond. Er bestaan vele verschillende Engelse bieren, van IPA’s tot pale ales en meer, die elk hun eigen unieke smaak hebben.

Waarom is het interessant?

Het interessante aan Engels bier is dat het zo goed bewaard is gebleven. Door de lange geschiedenis van Engelse brouwerijen zijn veel van de traditionele methoden en ingrediënten nog steeds in gebruik. Het heeft de tand des tijds doorstaan en vormt een krachtige basis voor moderne bieren. Engels bier is ook interessant omdat het zo veel rompslomp vermijdt. Er zijn geen fancy supplementen, geen enorme brouwketels nodig, dus het is veel eenvoudiger om thuis te maken dan andere soorten bier. Dit maakt het een uitstekende keuze voor degenen die nieuw zijn in het brouwen van bier.

Hoe maak je Engels bier?

De meest voorkomende manier om Engels bier te maken is met een zogenaamde mini brouwerij. Dit is een speciaal ontworpen instellingsstapel die brouwen mogelijk maakt terwijl je gewoon thuis bent. Met het mini brouwset kun je bier maken met verschillende soorten ingrediënten, waaronder hop, malt, gist en water. Er zijn verschillende stappen die moeten worden gevolgd, zoals het koken van het bier, het toevoegen van de gist, het bevochtigen, het roeren en het lagering. Gebruik hiervoor een goede handleiding om je te helpen bij het brouwen van een gezond en lekker Engels bier.

Conclusie

Engels bier heeft een lange en bijzondere geschiedenis. Het is interessant omdat het zo goed bewaard is gebleven, met vele traditionele methoden en ingrediënten die nog steeds in gebruik zijn. Het is ook een goed glas bier dat perfect is om te genieten van een warme zomerse dag of een koude winteravond. Engels bier thuis maken is ook erg gemakkelijk, met een kleine brouwinstelling die eenvoudig thuis gebruikt kan worden. Al met al is Engels bier een interessante keuze voor degenen die nieuw zijn in het maken van bier.

Plaats een reactie