Bier en gezondheid: hoe bier het hart kan helpen

Het nemen van een biertje kan soms veel meer zijn dan alleen maar voor plezier drinken. Bier kan, indien geconsumeerd met mate, een duurzame bron van gezondheid en welzijn zijn. Bier helpt om de risico’s van hartaandoeningen, met name het doffe hart, te verminderen. Wetenschappers zijn zich er van bewust dat het regelmatige gebruik van bier bijdraagt aan de vermindering van deze risico’s.

Als onderdeel van de mediterrane levensstijl wordt bier al eeuwen geconsumeerd vanwege zijn gezondheidsvoordelen. Onderzoek heeft aangetoond dat bier mogelijk bijdraagt aan het verminderen van oxidatieve schade aan het hart, dat op de lange termijn leidt tot hart- en vaatziekten. Een onderzoek gepubliceerd in het European Journal of Epidemiology uit 2001 vond dat bier bijdraagt aan de vermindering van risico’s op het doffe hart met 30% ten opzichte van mensen die helemaal geen alcohol consumeerde.

Hoe Bier het Hart helpt?

Meerdere ingrediënten in bier, zoals antioxidanten en onverzadigde vetten, worden verondersteld om een ​​beschermend effect te hebben tegen het ontwikkelen van het ‘stille’ hart. Groen onderzoek heeft aangetoond dat biereffecten het risico op hart- en vaatziekten kunnen verlagen. Het drinken van bier met mate levert gunstige gezondheidsvoordelen op voor het hart. Verder bieden antioxidanten zoals anthocyanen en xanthohumol ook bescherming tegen hartziekten.

Onderzoek heeft aangetoond dat bier het goede cholesterolgehalte in het bloed bevordert. Haar dat gebeurt, is niet helemaal duidelijk, maar het kan een resultaat zijn van de hop in de bier. Men denkt dat de pijnstillende antioxidant in de hop het cholesterol verlaagt. Dit heeft positieve gevolgen voor het hart. Ook is het verlagen van het slechte cholesterol bekend als LDL met voordelig voor het hart.

Wat zijn de voordelen?

Regelmatig bier drinken, zoals Guinness, kan ook helpen bij het versterken van de muren van het hart, waardoor de kans op hartziekten verminderd wordt. studies hebben ook aangetoond dat bier voordelig is voor het voorkomen van een beroerte. Bier drinken in mate vermindert het risico op een beroerte met 25-40%. Het nicotine-equivalent in bier wordt geproduceerd door de barbituurzuren die actief worden voordat een biertje wordt gebrouwen, waardoor het risico op een beroerte wordt verminderd.

Hoewel er tal van gezondheidsrisico’s bestaan ​​die gepaard gaan met overmatig bierdrinken, zoals obesitas en cirrose, zijn er ook vele voordelen die gepaard gaan met het gebruik van bier in matige hoeveelheden. Door het verminderen van het risico op hartaandoeningen, het versterken van de muren van het hart, het versterken van het immuunsysteem en het helpen bij het verminderen van het slechte cholesterol, zijn er vele gezondheidsvoordelen. Bovendien biedt matig bierdrinken preventieve voordelen voor mensen die anders geen alcohol consumeren.

Hoeveelheid Bier?

Het is belangrijk om te weten dat matig bierdrinken alleen geschikt is voor gezondheidsvoordelen. Hoewel de hoeveelheid bier die mag worden geconsumeerd, afhankelijk is van persoon tot persoon, is het iets dat moet worden gecontroleerd. De richtlijnen voor matig bierdrinken zijn als volgt: dagelijks een maximum van twee pinten bier of twee glazen wijn, met uitzondering van speciale gelegenheden.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat er een duidelijk verband bestaat tussen het matig consumeren van bier en het verminderen van de risico’s op hartziekten, zoals het doffe hart. Bovendien hebben vele studie aangetoond dat bier eigenschappen heeft die helpen bij het versterken van de muren van het hart, het versterken van het immuunsysteem, en het verlagen van het slechte cholesterol. Hoewel matig bierdrinken vele gezondheidsvoordelen biedt, is het belangrijk om het in een matige hoeveelheid te consumeren.

Plaats een reactie