De beste bierbars in Nederland

Als je in Nederland bent en je bent op zoek naar een leuke plek om met vrienden een goed biertje te drinken, wil je misschien naar een bierbar gaan. Er zijn een aantal geweldige bierbars te vinden in de hele provincie waar je kunt genieten van de beste kwaliteit biertjes afkomstig uit Nederland en ver daarbuiten. Hier benoemen we de beste bierbars van Nederland.

De Gollem

De Gollem is een bierbar in Amsterdam waar vele kwaliteitsbieren te vinden zijn. De bierbar is overvol met drinkgelegenheden, variërend van een lamberobar waar de gasten lokale bieren hebben a grote bar waar meer dan 100 verschillende bieren aanwezig zijn uit dos alle hoeken van de wereld. Van De Gollem kun je ook bieren proeven en verschillende proefarrangementen tegen scherpe prijzen. Er staan er zelfs leuke evenementen op het programma als workshops, proeverijen en smaaktesten.

Het Struikrover in Rotterdam

De Struikrover in Rotterdam is een zeer populaire bierbar met een uitgebreid assortiment Nederlandse craft bieren. De bar is het perfecte plekje voor iemand die op zoek is naar unieke drankjes. Je kunt er ook burgerlijke bestellingen plaatsen en de bar serveert ook pizza’s, salades en andere lekkere snacks. De menukaart bestaat uit leuke en kleurrijke drankjes, dus je kunt eindeloos blijven proeven.

Ketelbinkie in Groningen

Ketelbinkie in Groningen ligt langs het oude centrum en is de beste plek om de echte Groningse biercultuur mee te maken. De bar serveert alle grote bieren zoals Jopen, Hertog Jan, Brand Bier en Grolsch. Er zijn ook veel lokale bieren te vinden, zoals speciaalbieren van De Molen, Brouwerij foortein en het ter plaatse gebrouwen Bierzaad. Daarnaast staan er ook bijzondere bieren zoals kruiden en fruitbieren op het menu.

Het Nieuwe van de Markt in Utrecht

Het Nieuwe van de Markt in Utrecht is een beroemde bierbar waar veel kwaliteitsbieren worden geserveerd. Vanuit het station is het slechts enkele minuten lopen en er zijn veel kleine lokale brouwerijen te vinden. De bar heeft ook veel importbieren en craft bieren, waaronder bieren van de locaal gebrouwen Brouwerij het Ijsselmeer. Er is zelfs een speciale ‘Secret Verzamelplaats’ met een uitgebreide selectie aan bieren. De bierbar scoort hoog op de balans tussen kwaliteit en kwantiteit, en serveert daarnaast zelfgemaakte hapjes.

Beertender in Amsterdam

Beertender in Amsterdam is een van de beste bierbars van Nederland. De bar is gespecialiseerd in speciaalbiersoorten zoals IPA’s, stouts, porters en lagers. Je kunt er ook onlangs gepreste bieren proeven, waaronder eerlijke bieren uit de kelders van de lokale brouwerijen. Beertender serveert ook verschillende proefarrangementen, waarin je meerdere soorten bieren kunt proeven, barsnacks en speciale biersoorten die je nergens anders kunt vinden.

Het Proeflokaal in Breda

Het Proeflokaal in Breda is een unieke bierbar die lokaal bier uit de stad en de regio aanbiedt. Je kunt er meestal een selectie van bieren uit Breda en omgeving proeven, waaronder bieren van ’t IJ, Brouwerij de Roos en Hector Bier. Het Proeflokaal bezit ook een scala aan Nederlandse bieren, sommige uit Douwe Egberts en Hertog Jan. Er is ook een interessante bierschommelling waar je allerlei rariteiten en exclusieve bieren kunt proeven. In dit proeflokaal is het erg gezellig en vaak zijn er leuke activiteiten om deel aan te nemen.

Het Slot in Alkmaar

Het Slot in Alkmaar serveert een scala aan lokale bieren en is de perfecte plek om te verblijven als je op zoek bent naar iets unieks. Het Slot ligt direct pal naast het station, dus het is gemakkelijk te bereiken. Je kunt er ook lokale bieren uit de regio proeven, waaronder Ome Gijs, de Verzamelaar, Brouwerij Kromme en Alkmaarder. De bierkaart bevat een verzameling van internationale bieren uit Duitsland, België en zelfs verder weg.

Er zijn tal van leuke bierbars in Nederland waar je kwaliteitsbieren kunt proeven, maar de beste plekken zijn deze genoemde barren waar je een keur aan aantrekkelijke bieren kunt vinden, die ook nog eens verrassend goedkope prijzen hebben. Neem een avond vrij en bezoek een bij jouw in de buurt. Je zult niet teleurgesteld worden!

Plaats een reactie