De beste bieren voor een barbecue

Barbecues zijn een drukbezocht onderdeel van de Nederlandse zomer. Veel vrienden, familie of collega’s komen samen om heerlijke hapjes en drinks te genieten. Om de barbecue een goede beurt te geven, is het belangrijk dat je de juiste drank kiest. Een lekkere biertje is hierbij onmisbaar! Maar welke bieren sluiten het best aan bij je barbecue? Wij helpen je op weg met een overzicht van de beste bieren voor een barbecue.

Hoe maak je de juiste keuze?

De bekende lichtere bieren zoals pilsener of lager zijn goede bieren om te gebruiken bij een barbecue. Deze bieren hebben een lage alcoholpercentage, smaken fris en voelen licht aan bij het drinken. Omdat de smaken van deze bieren niet al te sterk aanwezig zijn bieden ze een goed platform voor de smaak van de barbecue. Naast de klassieke lichtere bieren kunnen ook andere soorten bieren de perfecte aanvulling zijn op je barbecuemaaltijd. Zo zijn er bieren met verschillende smaken zoals fruit, specerijen, chocolade en kruidigheid. Deze bieren zijn er in verschillende vormen zoals bokbieren, Trappist bieren en traditionele Belgische ales. Ook zijn er bieren legio speciaalbieren die rijkelijk gehopt zijn en vaak een afdronk hebben van grapefruit. Met deze variatie is er voor iedereen wel een geschikt biertje te vinden, afhankelijk van het eten dat je serveert.

Verschillende trends

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten bier op de markt. Vooral de laatste paar jaar is er een trend gaande om steeds meer speciale consumptie-bieren te maken. Er wordt veel gespecialiseerd in bier en er is een grote vraag naar bieren met allerlei verschillende smaken. Bier heeft zich ontwikkeld van een simpel drankje beschouwd dat alleen met de maaltijd ingenomen moest worden, tot een echte drank voor bij speciale gelegenheden. De consumptie van bier gaat steeds meer over smaak en het verkennen van verschillende bieren. Ook bij een barbecue kun je dus prima wat afwisselende bieren serveren.

Welk bier bij welk gerecht?

Er zijn veel verschillende bieren en het kan moeilijk zijn om de juiste bieren te kiezen voor je barbecue. Neem bijvoorbeeld een fruitig jong blond bier – dit is heerlijk bij kip, groente of witvis, en is een mooie trimming voor salades. Dit bier combineert goed met de frisse smaak van de gerechten. Als je echter op zoek bent naar een bier dat wat meer body heeft, dan kan je kiezen voor een donkerder bier zoals een porter. Dit type bier is perfect voor gerechten met een wat steviger smaak zoals rundvlees of wild.

In tegenstelling daarmee staan de hoppige IPA’s (India Pale Ale’s) bekend om hun frisse, fruitige smaken en hebben ze vaak een lekker bittertje. Hiermee kun je dus perfect koppelen aan een wat stevigere maaltijd. De bittere smaak combineert fantastisch met vis, salades, gegrilde kip en kruidige maaltijden. Daarnaast zijn er speciale saison-bieren met een subtiele blend van smaken van citrus, zwarte peper, kaneel, kruiden en gist. Deze bieren zijn perfect bij pittig eten en werken goed als een afsluiter van een barbecue.

Genieten van een biertje bij het barbecueën

Het is leuk om de gelegenheid waar je een barbecue organiseert te vieren met de juiste bieren. Er zijn zoveel verschillende bieren om uit te kiezen, dus er is voor iedereen wat wils. Uiteindelijk is het belangrijkste dat je geniet van je barbecue – drink keuze bepaal je dus net als bij elke andere gelegenheid op persoonlijke smaak. Dankzij de grote variatie aan bieren die er tegenwoordig te koop zijn zul je ongetwijfeld heerlijke combinaties kunnen smaken bij je eigen barbecue.

Plaats een reactie