De beste bieren voor een tuinfeest

Er is niets beters dan een tuinfeest met vrienden. Of het nu gaat om een barbecue, een tuinfeest, of een andere speciale gelegenheid, deel uw gasten met de beste bieren. Een goed samengesteld bierassortiment kan het feest geweldig maken en biedt gegarandeerd smaken voor elke smaak. Je wilt natuurlijk niet dat eraan tekort gedaan wordt, hoewel dat niet betekent dat je bank moet breken om uitstekend bier te krijgen.

Voor een tuinfeest dat iedereen zal genieten, vind je hier de beste bieren. Al deze opties leveren een excellente smaak en bevatten veel alcohol om iedereen te laten genieten van een mooi tuinfeest.

Hoe kiest u de juiste bieren?

Bij het uitkiezen van bieren voor een tuinfeest, is het belangrijk om rekening te houden met uw gasten. U wilt bieren die iedereen kan smaken tijdens het evenement. Bij het maken van uw selectie, overweeg dan de volgende vragen:

 • Hebben uw gasten voorkeur voor een bepaalde bierstijl?
 • Komt uw tuinfeest samen om te genieten van een specifieke brouwer?
 • Zijn er bieren die uw gasten liever niet drinken?
 • Vermijd u alleen volledig alcoholische bieren, of geeft u sommige gasten de kans om niet-alcoholische bieren te kiezen?

Het is ook het beste om verschillende brouwsels in gedachten te houden als je boodschappen doet. U kunt een assortiment whisky’s, ales en IPA’s hebben en een aantal zoete of lichtere bieren zoals lagers of kristallen pilsener. Maar beperk het aantal verschillende bieren tot maximaal twaalf, om te voorkomen dat uw drankkosten te hoog worden.

Zoete bieren voor uw tuinfeest

Mild of zoete bieren zijn een goede keuze voor tuinfeesten. Deze zijn zacht, hebben een lager alcoholpercentage en zijn vaak ook fruitig en licht van smaak.

 • Daniel Saison Ale – Dit zoete bier heeft een sterk fris aroma, evenals een aantal lekkere noten zoals mout, tarwe en tarwe. Het is een mooie optie als je een lichtere ale met betaalbare prijzen zoekt.
 • Pogne de Garde – Deze bruine, zoete Franse ale is een grote hit bij veel mensen. Het heeft een frisse maar fruitige smaak, met hinten van caramel en karamel. Ideaal als je een zoet bier voor je feest nodig hebt.
 • Weisser Bock – Een heerlijk dik bier met een sterke boterachtige smaak en aroma. Deze zoete bock heeft een subtiele smaak van karamel en toffee, wat het bier toegankelijk maakt voor een breed publiek. Een perfecte keuze voor uw tuinfeest.

Gedistilleerde bieren voor uw tuinfeest

Gedistilleerde bieren zoals IPA’s, willen ook een belangrijk onderdeel zijn van een geweldig tuinfeest. Deze dikke bieren hebben een sterke smaak en een stevige dosis alcohol. IPA’s hebben een unieke smaak met hop bovenop de tradionele bier smaak, waardoor ze ideaal zijn om het feest op te leuken.

 • Gouden IPA – Dit goudkleurige bier heeft een frisse citroenachtig smaak, met een licht hoppige finish. Wees voorzichtig met deze, want de alcoholsterkte stijgt naar 7,5%. Ideaal om iedereen de avond door te helpen!
 • Alesmith My Bloody Valentine – Dit flesje is vernoemd naar een tienerromantiek klassieker, maar heeft een smaak die bij elke leeftijd gecombineerd kan worden. Ongeacht je smaak, is het net zo zoet als bittere IPA’s met 6.66% alcohol.
 • Blueberry IPA – Deze donkerrode IPA heeft een dikke textuur, met een zwarte bessen tint. Het heeft ook een vleugje fruitigheid, waardoor het echt een unieke drank is. Wed big en gebruik voor uw tuinfeest een heerlijke 5.9% IPA.

Kruidnagel-bieren voor uw tuinfeest

Kruidnagel-bieren geven uw tuinfeest een distingtie die alle liefhebbers van bier waarderen. Een kruidnagel-bier heeft een kruidige smaak, waardoor het een geweldige optie is voor uw tuinfeest. Deze bieren zijn minder zoet en hebben vaak een hogere alcoholgraad, wat betekent dat ze perfect zijn om een stevige lift aan het feest te geven.

 • O’Reilly’s Irish Red – Een heerlijke Ierse kruidnagel-bier met een kruidige smaak. Het heeft 4,6% alcohol, waardoor het een geweldige optie is om er een partij mee te maken en iedereen kunnen genieten.
 • Blue Marsh Brown Ale – Deze schuimige, zoete binnenwaterbruin heeft een intense smaak van kruidnagel, met tonen van gekarameliseerde biet. Het heeft 4.7% alcohol, zodat iedereen kan genieten van de unieke smaak van deze kruidnagelbereiding.
 • Double London Fog Ale – Dit is een valse dubbele gagelbeer. Het heeft een stevige aroma van kruiden en gedroogde vruchten, evenals een smaak die het zoet van het wilgenbier combineert met de kruidige kracht van kruidnagelbier. Helemaal onweerstaanbaar met zijn 6,5% alcohol.

Finale gedachte

Het uitzoeken van de beste bieren voor een tuinfeest is een kwestie van smaak en budget. Door de juiste mix van verschillende bierstijlen te kiezen, kunt u een assortiment creƫren dat voldoet aan de smaak van alle soorten gasten. Van zoete ales tot kruidnagel-bieren, door de juiste keuze te maken, kunt u een tuinfeest organiseren waar iedereen van zal genieten.

Plaats een reactie